Старши треньорът на Дуисбург Илия Груев демонстрира увереност и позитивизъм в оценката си след първите три мача на "зебрите" през новия сезон.

Под ръководството на Груев Дуисбург си осигури промоция във Втора Бундеслига, където обявената цел този сезон е оставане в групата.

Първа точка за Илия Груев и Дуисбург във Втора Бундеслига

В първите си два мача в първенството Дуисбург загуби в края срещу Динамо Дрезден с 0:1 и направи равенство 1:1. Освен това тимът отпадна за Купата на Германия след 1:2 като домакин на един от фаворитите във Втора Бундеслига Нюрнберг.

Дуисбург на Груев отпадна за Купата

В тези мачове тимът на Груев показа борбен характер, а това бе оценено след двубоя с Нюрнберг. "Ако не беше така, феновете нямаше да ни се радват след мача с Нюрнберг. И с право."

Като цяло Груев остана доволен от представянето срещу Нюрнберг като изрази съжаление, че и двата гола са паднали от стандартни положения - нещо, върху което е работено интензивно в последните тренировки.

Това обаче не е проблем, който да буди притеснение у българския специалист: "Ще променим някои неща. Но не и това, което дълго време ни прави успешни."

Груев не се притеснява и от предстоящите битки по германските терени: "Страхувам се единствено от война и тежки болести."