Старши треньорът на Дуисбург Илия Груев призна, че има желание да привлече български футболист в своя отбор, но за момента няма такава възможност, тъй като играчите с необходимите качества струват прекалено много за джоба на „зебрите”.

„Имаше време, в което имаше много българи в Първа Бундеслига. Във Втора Бундеслига също играеха много футболисти. Жалко е, че в момента няма български футболисти в Първа и Втора Бундеслига, надявам се да се промени това. Аз също бих взел български футболист при мен, но на този етап добрите бтългарски футболисти струват с право пари, а в момента Дуисбург не може да си позволи такива трансферни суми. В бъдеще, ако ми се отдаде възможност с удоволствие бих взел български футболист”, сподели Груев за „Домът на футбола”.

„Нормално е тези футболисти да струват пари. Преди няколко дни Антон Недялков се трансферира в МЛС, това са нормални неща. Дуисбург не може да си го позволи към момента, но ако отборът се утвърди във Втора Бундеслига, се надявам да имаме тази възможност”, допълни младият български специалист.

Илия Груев за успешната 2017 за него и Дуисбург и за целите през 2018

Груев разкри и че е помогнал на Лудогорец с информация преди двубоите с Хофенхайм. „Радвам се, че сега има повече интерес към българското първенство. На Лудогорец стадионът се напълни за европейските мачове, това е радващо. Интересувам се най-вече чрез медиите. Знам класирането на Първа лига, гледах и мачовете на Лудогорец с Хофенхайм, чух се с някои хора от Лудогорец. Помолиха за някои неща от начина и стила на игра на Хофенхайм. Това е в рамките на нещата, да се вземе информация от първа ръка. Пожелавам и на другите български отбори да последват това класиране на Лудогорец за в бъдеще.”

„С него (Херо б.р.) се чухме преди втория мач в Хофенхайм, повече говорих с Петко Петков, с когото заедно карахме лицензите в България. Пожелахме си успех. Радвам се, че с малко информация за футболистите ми, аз както и скаутския им отдел, успяхме да дадем една добра информация за начина на игра на Хофенхайм в този двубой. Радвам се, че Лудогорец постигна нужния резултат.”