Защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс заяви, че в състава на „жълто-черните“ се цени спечелването на първенството още повече, отколкото в други клубове.

Хумелс се завърна в Дортмунд през това лято, след като през 2016-та премина в редиците на Байерн Мюнхен и спечели 3 поредни шампионски титли. Трансферът на бранителя се смята за коронния за дортмундци през това лято. Целта на германския национал е да донесе необходимия шампионски манталитет в клуба.

„Искам да възприема отговорността да съм винаги на най-високото възможно ниво и да бъда лидер в моменти, когато нещата не вървят добре“, заяви той.

„Това беше моето обещание, да донеса шампионския манталитет със себе си в клуба. Може да се каже, че манталитетът в Мюнхен не беше никак лош. При тях това е по този начин от 40 години насам и ние трябва да се стремим към същото“.

„В Дортмунд титлата има по-голяма стойност, отколкото на другите места. Искам отново да усетя духа в стадиона и по трибуните. Когато нещата вървят добре, хората тук са невероятно ентусиазирани и еуфорични“.

„Винаги ще запомня, че Дортмунд не бяха безразлични към мен по време на престоя ми в Байерн. Това беше ключово за решението ми да се върна“, завърши бранителят.