Отборът на Байер Леверкузен допусна четвърта поредна загуба и трета в Бундеслигата от началото на сезона. Днес тимът на Херардо Сеоане отстъпи с 0:3 в домакинството си на Хофенхайм в мач от третия кръг на първенството.

Гостите взеха аванс от два гола още до почивката, когато точни бяха Кристофър Баумгартнер в деветата и Андрей Крамарич в 34-ата минута. Попадение на Роберт Сков в 41-ата минута пък беше отменен. Крайният резултат беше оформен от Жоржиньо Рутер в 78-ата минута след страхотно изпълнение.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Хофенхайм поведе още в деветата минута, когато изградиха отлична атака, която беше завършена по фантастичен начин от Кристоф Баумгартнер със своя удар с пета.

В 34-ата  минута гостите стигнаха до втори гол. Тогава Лукаш Храдецки увисна при центриране на Озан Кабак, което позволи на Андрей Крамарич с глава да удвои преднината на своя тим. Само пет минути по-късно Роберт Сков също се разписа, но ВАР отмени попадението му.

Хофе все пак стигнаха до трето попадение след страхотен шут на Джорджиньо Рутер, който получи отдясно на наказателното поле, освободи си пространство за изстрел и с много мощен такъв прати неспасяемо топката в горния далечен ъгъл на вратата на „аспирините“.

По този начин Леверкузен е твърдо на последната позиция с нито една точка в актива си, докато Хофенхайм вече трети с девет точки. В следващия кръг „аспирините“ ще търсят първа победа в гостуването си на Майнц 05, докато Хофе приема Аугсбург.

Срещи от третия кръг на футболното първенство на Германия:

Аугсбург - Майнц 05  1:2

Байер Леверкузен – Хофенхайм  0:3

Борусия Дортмунд - Вердер Бремен  2:3

Щутгарт – Фрайбург  0:1

Волфсбург - Шалке 04  0:0

Унион Берлин - РБ Лайпциг от 19.30 часа