Отборът на Борусия Дортмунд допусна грандиозна издънка в третия кръг на Бундеслигата. Тимът на Един Терзич загуби от гостуващия на „Сигнал Идуна Парк“ Вердер Бремен с 2:3, след като до 89-ата минута водеше с 2:0. Българският полузащитник Илия Груев-младши имаше повече от задочно участие при обрата на „зелено-белите“, влизайки в 81-ата минута на мястото на Кристиян Грос. Той не успя да запише гол или асистенция, но даде сериозен тласък на съотборниците си.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Първата опасност бе за „жълто-черните“ - Ройс нахлу мощно в наказателното поле и се строполи, но главният съдия Флариан Бадщюбнер бе категоричен, че няма дузпа. Отговорът на Вердер дойде около 20 минути по-късно, когато Дюкш стреля опасно, но Кобел бе на мястото си.

Пет минути по-късно Модест бе изведен сам срещу Павленка, но чешкият страж изпревари тарана за спорната топка и дори му изкара картон. Отново Дюкш опита удар от фал в 43-ата минута и за втори път бе спрян от швейцарския страж на домакините.

Все по-добрата игра на вестфалци обаче резултира във втората минута на добавеното време. Тогава атака на Борусия, преминала основно по десния фланг завърши с хубав изстрел на Юлиан Брандт в близкия ъгъл за 1:0.

Борусия Дортмунд - Вердер Бремен

източник: Sofascore.com

Девет минути след началото на втората част гостите от Бремен можеха да възстановят равенството, но Нико Шлотербек изби в последния момент топката от краката на Никлас Фулкриг, който пък преди това бе комбинирал много добре с Дюкш.

В 77-ата минута по-настъпателната игра на хората на Един Терзич им се отблагодари с нов гол. Изчистена след ъглов удар топка попадна у Рафаел Герейро, а португалският ляв бек с нисък, но много силен удар я прати за втори път в мрежата на Павленка.

Минута преди края на редовното време Бюканан със страхотен удар с външната част на ходилото даде надежда на Вердер за нещо от срещата – 2:1. Точно четири минути по-късно Никлас Шмид направи 2:2 с глава след центиране отдясно.

Пълният шок на стадиона в Дортмунд дойде в петата минута на добавеното време, когато Оливър Бърк, избягал на „жълто-черната“ отбрана, порази с мощен удар Грегоар Кобел, носейки първа победа на своите съотборници през сезона.