С четвъртата поредна победа надеждите за Шампионска лига нарастват в отбора на Хофенхайм. Днес синьо-белите победиха Кьолн с 1:0 и остават непобедени в 12-ия пореден мач срещу този противник.

С днешната победа Хофенхайм събра 43 точки и измести РБ Лайпциг от 4-ото място в класирането, като изостава на 2 от 3-ия Байер Леверкузен. Кьол е на 8-о място с 36 точки, а на върха е Байерн (Мюнхен) с 59. Единственото попадение днес вкара Щефан Пош в 61-ата минута.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

Домакините от Кьолн започнаха мача със специална фланелка ("Stop War" - "спрете войната"), посветена на инициативата за мир след руската военна агресия в Украйна. Те бяха без своя капитан Йонас Хектор и трябваше да строят нов вариант на защитата си.

За домакините почти нямаше опасни варианти до 41-ата минута, когато Антони Модест получи добра възможност, но се провали в опита си да вкара. Пет минути преди него Марко Ут имаше шанс, но ударът му по диагонала се отби във външната страна на мрежата. Най-добрата възможност за гостите пропусна нападателят от Коморските острови Илхас Бебу, който засече с глава центриране на Давид Раум. Топката кацна на гредата и излезе в аут.

23-годишният ляв халф-бек на гостите Раум, който отскоро е и национал на Германия, центрира по-добре в 61-ата минута. Централният защитник Щефан Пош с глава прати топката в мрежата.

До края на мача Кьолн натисна да изравнява, но защитата на Хофенхайм се справи. Малко преди края Флориан Грилич предотврати изравняването на Кьолн от влезлия като резерва Себастейн Андерсон при най-чистата им възможност.