Херта Берлин започна срещи в американския инвеститор 777 Partners, който иска придобие пакет от акциите на клуба. Това съобщи в сряда спортният директор на клуба от германската столица, цитиран от агенция ДПА.

"Ние вече се опознахме. Тие искат да знаят какво става в Херта, ние също искаме да знаем повече за бизнес модела им", каза Бобич пред репортерите.

Представителите на американския инвеститор, базиран в Маями, посетиха клуба за три дни, след като планират да купят акциите на Ларс Виндхорст и компанията му.

Президентът на Херта Кай Барнщайн също посети 777 Partners по време на визитата си в САЩ.

Виндхорст е инвестирал 374 милиона евро в Херта от 2019 в усилието да го превърне в "голям столичен клуб", което все още не се случва.

"Топката сега е при 777 и сегашните ни инвеститори от "Тенор". Ще видим как ще направим следващата стъпка", каза още Фреди Бобич.

Бобич иска да се приложи правилото 50+1, като в германския футбол не може инвеститорите да притежават всички акции, но те управляват с 50% от акциите плюс една.

В портфолиото на 777 Partners вече са италианският Дженоа, както и част от испанския Севиля, бразилският Васко да Гама и други.