Елитният тим на Херта Берлин премина през сериозни затруднения, но продължи към втория кръг за Купата на Германия, след като надви много трудно третодивизионния Мепен. Единственото попадение падна в добавеното време на срещата и бе дело на Дейви Зелке.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Сблъсъкът предложи интересни ситуации, като домакините удариха две греди, а веднъж сториха това и столичани в хода на двубоя.

Когато всички чакаха продълженията, Херта удари. В първата минута от добавеното време на срещата Марвин Платенхарт центрира от корнер, а Дейви Зелке се извиси и с глава прати топката във вратата, за да класира тима си напред в турнира.

Друг елитен тим – този на Волфсбург обаче се нуждаеше от продължения, за да отсрани Мюнстер като гост. Това беше и дебют за Марк ван Бомел начело на "вълците". Те се нуждаеха от гол в 90-ата минута на Йосип Брекало за 1:1 и продължения срещу Пройсен Мюнстер, който поведе в 74-та чрез Марсел Хофмайер. Вут Вегхорст и Ридле Баку също бяха точни за Волфсбург в следващите две части.

Майнц и Кьолн пък се нуждаеха от дузпи, за да продължат към втория кръг на турнира. Майнц, който беше без нападателя Карим Онисиво заради положителен тест за коронавирус, също изглеждаше като елитен тим, който се е запътил към ранно отпадане. Йонатан Буркхардт обаче изравни за 1:1 срещу Елферсберг минута преди края на редовното време, а след като двата отбора си размениха по още един гол в продълженията, Майнц спечели дузпите с 8:7.

Кьолн пък победи с 4:2 при дузпите Карл Цайс Йена, след като редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1.