Херта можеше да стане следващата високопоставена жертва в турнира за Купата на Германия или поне да се бори с продължения и дузпи за кожата си още в първия кръг на турнира. Но тимът от столицата се спаси в гостуването си на представителя на Трета Бундеслига Айнтрахт Браунщвайг и измъкна късна победа с 2:1. 

Марвин Платенхарт откри за елитния тим в края на първата част, но Мергим Фейзулаху изравни в 81-та минута и изненадата се печеше. Но щастието за домакините трая само две минути, преди Ведад Ибишевич да реши всичко с втори гол и да спаси Херта от резил. 

Макар този мач да противопостави тимове от първото и третото ниво на германския футбол, качеството на игра беше добро, а разликата - минимална. Берлинчани победиха предимно благодарени на по-големия си опит в подобни мачове. 

Иначе играчите на Айнтрахт отправиха повече удари към вратата на съперника, точните изстрели бяха равен брой, но в крайна сметка по-качествените изпълнители от Бундеслигата демонстрираха повече акуратност и с поздравиха с успеха. 

Те откриха резултата в 38-та минута с истински шедьовър. Тогава вратарят на домакините не изчисти добре една топка и само я плесна, за да попадне тя на волето на Марвин Платенхарт на границата на наказателното поле и от там той с мощен шут с парабола прониза мрежата за 1:0. 

Това обаче не пречупи домакините, които търсеха своя шанс. Те дори трснаха една греда, преди да стигнат до изравняването в 81-та минута. Тогава Давид Зауерланд с хубав пас пред наказателното поле намери влезлия само две минути преди това Мергим Фейзулаху. 

Албанецът финтира защитника пред него и с хубав и добре насочен удар преодоля вратаря на Херта, за да хвърли в екстаз препълнените трибуни, които предвкусваха вече продълженията. Но не би. 

Само две минути по-късно защитата на Айнтрахт изпусна Денис Ястржембски, който нахлу в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията за връхлитащия Ведад Ибишевич, който от такива ситуации не пропуска - 2:1. Останаха съмнения за засада на босненеца, но реферът не даде такава. 

Така Херта измъкна трудната победа и се класира за 1/16-финалите на Купата на Германия.