"Изпълнихме целта си да завършим световните квалификации с 27 точки в групата", заяви селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик. Германия победи като гост Армения в Ереван с 4:1 в последната си среща от група J и приключи начело в класирането с преднина от 9 точки пред втория Северна Македония.

"Не всичко беше перфектно, но се опитваме да играем хубав футбол. Вижда се, че отборът винаги търси атаката и опитва да създава повече шансове. Знаем какво още трябва да подобряваме. Като цяло съм доволен от отбора", коментираФлик.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"През септември започна нова ера. Играхме добре в последните три месеца и искаме да продължим да се представяме на високо ниво", каза пък Томас Мюлер, който бе капитан на състава в отсъствието на вратаря Мануел Нойер.

"При нас няма значение кой е на терена, защото всички дават максимума от себе си и си вършат работата. Може да не играхме с големи отбори, но се представихме много силно", добави футболистът на Байерн Мюнхен.

Германия реализира 31 гола под ръководството на Ханзи Флик и допусна само две попадения.

"Като треньор за мен е страхотно да видя играчите да се забавляват толкова на терена", заяви още Флик, а Мюлер се съгласи с думите: "Сега вече можем да влезем в следващата година с позитивна нагласа. Много сме щастливи".