Селекционерът на Германия - Ханзи Флик, говори след загубата с 2:3 от Белгия в контрола. Той сподели, че в началото на мача отборът му е бил прекалено пасивен. 

“През първия половин час бяхме прекалено пасивни и предпазливи. Не успяхме да поставим съперника под напрежение и Белгия отчетливо ни надигра. След почивката ролите се размениха и започнахме да действаме по-стабилно. Показахме страст и желание”, коментира Флик. 

“Когато станахме по-агресивни, се видя, че Белгия също допуска грешки. Важно е да продължим да работим над това кога да започнем да пресираме. Огромни благодарности към публиката, която усети, че полагаме усилия да обърнем мача, и ни подкрепи”, добави наставникът на Бундестима. 

 

Той коментира и принудителната смяна на Леон Горетцка, която притесни феновете на Байерн Мюнхен в навечерието на голямото дерби срещу Борусия Дортмунд.

“Контузията на Горетцка? Още не знам подробности, но той е в добро насторение. Мисля, че няма нищо сериозно и Леон ще може да играе в събота”, заяви Флик.