Новата сензация на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд сподели, че тренировките с Оле Гунар Солскяер в Мьолде са били част от причината да се превръне в голмайстора, който виждаме днес.

29 снимки

Именно Оле е треньорът, който даде професионалния дебют на Халанд пред 3 години в норвежкия клуб. Оттогава кариерата на младежа буквално лети все нагоре и вече мнозина от грандовете на европейския футбол са се наредили за подписа му. 

Въпреки неосъществилия се трансфер в Манчестър Юнайтед Халанд не пропусна да отбележи колко сериозна роля има Солскяер върху неговото развитие. 

"Помня колко беше изнервящо като млад нападател, всичко беше против теб на тренировки. Правехме индивидуални тренировки с Оле и вратаря, но аз вечно не успявах да вкарам", започна норвежецът. 

"Тогава Оле ми каза, че ще започна следващият мач като титуляр и да бъда готов. Той ме научи на някои правила за завършването. Сред тях беше завършването с едно докосване, да използвам по-малко сила, за сметка на прецизност. Потренирах по този начин и беше нещо, върху което си мислех след тренировката".

"Солскяер ме научи да съм спокоен, да съм винаги на пръсти, за да очаквам топката. Това са моментите, в които можеш да вкараш и той изигра голяма роля в това да го усвоя", завърши стрелецът.