Бащата на норвежката сензация на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд - Алф-Инге Халанд, сподели, че основната причина, поради която синът му не е преминал на "Олд Трафорд" през зимата, е защото само мениджърът Оле Гунар Солскяер е бил активен в желанието стрелецът да бъде привлечен. 

29 снимки

Халанд премина през зимата срещу 20 милиона евро в състава на Ред Бул Залцбург, като след трансфера си в Германия той просто не може да спре да бележи. В 11 мача той има отбелязани цели 12 гола и интересът към него полетя съвсем високо. 

Тогава Манчестър Юнайтед се смяташе за един от основните фаворити за подписа на играча, но до трансфер така и не се стигна. Сега легендата на Манчестър Сити Алф-Инге Халанд обясни каква е била причината за неуспешната сделка в редиците на "червените дяволи". 

"Никога не може да знаеш как ще е в клуба, където се местиш. Можеше и да поемем по друг маршрут, но за момента сме изключително доволни от изборите на клубове, в които Ерлинг се е подвизавал", започна бащата на 19-годишния голаджия. 

"Трябва да отидеш там, където целият клуб те иска, не само треньорът. Това е пътят, по който сме поели през последните 5-10 години. Да подписваш за един треньор е опасно, защото той може бързо да бъде уволнен", завърши Алф-Инге Халанд.