Ерлинг Хааланд ознаменува дебюта си за Манчестър Сити с попадение. Норвежецът реализира за 1:0 в контролата срещу Байерн Мюнхен след само 12 минути игра и по този начин помогна на „гражданите“ да вземат успех над шесткратния европейски клубен първенец в контрола. Проверката на два пъти бе прекъсвана заради гръмотевични бури в щата Уисконсин.

Почти веднага след гола на Халанд, играчите бяха набързо изведени от терена заради буря, изсипала с върху "Ламбьо Фийлд" за около половин час.

Играта обаче в крайна сметка беше подновена и мачът беше съкратен на 2 полувремена по 40 минути. Привържениците също бяха инструктирани да се оттеглят към залите на стадиона поради възможен удар от мълния в района.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Като цяло “гражданите” бяха по-активният тим на терена. Първата възможност за гол се откри пред Де Бройне след само 5 минути игра, но ударът му мина край лявата греда.

Последва възможност пред Грийлиш, но и той не намери целта. Байерн се опита да намери отговор, но не успя. Така се стигна до 12-ата минута, когато Де Бройне изведе Грийлиш в наказателното поле. Англичанинът прати топката току пред вратата, където добре пласираният Холанд я засече и прати в мрежата.

В самия край на двубоя Рико Луис разтресе гредата на баварците, промъквайки се зад отбраната на тима.