Голямата надежда на германския футбол – атакуващият полузащитник Флориан Вирц се завърна на терена за своя тим Байер (Леверкузен) след дълго лечение на контузия. Вирц, роден през 2003-а година, не беше играл от девет месеца.

Днес той се появи в 61-ата минута в контролната среща с шотландския Глазгоу Рейнджърс, завършила 3:0 за британците. Срещата беше и неофициален дебют за новия мениджър на шотландците Майкъл Бийл, който преди началото на Световното първенство беше назначен вместо Джовани ван Бронкхорст.

Вирц скъса кръстни връзки на коляното през месец март, което означаваше и край на надеждите му да играе на Световното първенство в Катар, тъй като беше един от основните кандидати в списъка на треньора на Бундестима Ханзи Флик.

Старши треньорът на Байер (Леверкузен) Шаби Алонсо поздрави младока за завръщането му: "Той ще бъде страхотно зимно попълнение за нашия отбор. Разбира се, че ще внимава и в следващите дни в тренировките".

Отборите в момента тренират с играчите, които не са ангажирани на Световното първенство, а първенството в Бундеслигата ще се поднови в средата на януари. След ужасяващото начало на сезона, отборът постепенно набра скорост и се придвижи в средата на класирането.