Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер със сигурност ще напусне клуба, било то сега или през зимата. 34-годишният страж няма намерение да поднови договора си, който изтича в края на сезона и желанието му е да премине в Байерн Мюнхен, пише "Скай". Швейцарският национал вече е обявил пред треньора и ръководството желанието си, но "жребчетата" не са готови да го пуснат сега, ако не му намерят заместник. 

От Борусия са се насочили към вратаря на Монпелие и сънародник на Зомер - Йонас Омлин. Този трансфер обаче трудно ще се случи сега, въпреки желанието на 28-годишният страж за трансфер в Бундеслигата. Френският клуб ще води тежка битка за оцеляване в Лига 1 и не иска да се разделя със своя №1. Освен това цената на Омлин е около 10 млн. евро. 

Втората опция пред Гладбах е друг швейцарец - Филип Кьон, от РБ Залцбург. Към момента ръководството на германския клуб работи по привличането на Омлин. 

Тимът би желал да получи 10 млн. евро за Зомер от Байерн, но баварците нямат никакво намерение да платят тази сума за футболист, чийто договор изтича след половин година. От "Алианц Арена" са склонни да дадат до 5 млн. евро за швейцареца.