Дълги месеци футболният свят бе забравил за Марио Гьотце. Героят на Германия от Световното първенство не тренираше със своя отбор, но причината не бе контузия, а метаболитно заболяване.

Сега вече Гьотце отново е на терена, подготвя се наравно със съотборниците си, участва в контролира и очаква с нетърпение началото на новия сезон под ръководството на Петер Бош.

Гьотце: Борусия го чака много добър сезон

Заболяването обаче все още е част от живота му, както самият Гьотце сподели в интервю за "Кикер": "В първия момент ми беше трудно, че не можех да играя, въпреки че нямах структурни контузии, нямах скъсан мускул или разкъсано сухожилие."

Желанието за завръщане обаче е било по-силно от всичко друго. "Беше от голямо значение да имам времева цел, за която да работя - да тренирам и играя в новия сезон. Това ме радваше най-много."

Все още по пътя към пълното възстановяване Гьотце трябва да следи състоянието си и да действа внимателно. За последните месеци той сподели: "Натоварването се увеличаваше постепенно с времето. Чувствам се добре, мога да се състезавам на високо ниво без проблеми, но все още трябва да се лекувам. Чрез медикаменти, които трябва да приемам. Най-важното за мен е, че физически съм готов и в добро състояние."

Гьотце и компания се възстановяват с ледени бани