Гьотце: Сега лекарствата са част от моя живот

Дълги месеци футболният свят бе забравил за Марио Гьотце. Героят на Германия от Световното първенство не тренираше със своя отбор, но причината не бе контузия, а метаболитно заболяване.

Сега вече Гьотце отново е на терена, подготвя се наравно със съотборниците си, участва в контролира и очаква с нетърпение началото на новия сезон под ръководството на Петер Бош.

Гьотце: Борусия го чака много добър сезон

Заболяването обаче все още е част от живота му, както самият Гьотце сподели в интервю за "Кикер": "В първия момент ми беше трудно, че не можех да играя, въпреки че нямах структурни контузии, нямах скъсан мускул или разкъсано сухожилие."

Желанието за завръщане обаче е било по-силно от всичко друго. "Беше от голямо значение да имам времева цел, за която да работя - да тренирам и играя в новия сезон. Това ме радваше най-много."

Все още по пътя към пълното възстановяване Гьотце трябва да следи състоянието си и да действа внимателно. За последните месеци той сподели: "Натоварването се увеличаваше постепенно с времето. Чувствам се добре, мога да се състезавам на високо ниво без проблеми, но все още трябва да се лекувам. Чрез медикаменти, които трябва да приемам. Най-важното за мен е, че физически съм готов и в добро състояние."

Гьотце и компания се възстановяват с ледени бани

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Марио Гьотце Борусия Дортмунд

Германия