Креативният халф на Борусия Дортмунд Марио Гьотце твърдо очаква силен сезон за своя тим под ръководството на новия треньор Петер Бош.

Бившият наставник на Аякс пое щафетата след експлозивната раздяла с Томас Тухел в края на миналата кампания. Германецът се изпокара не с един и двама шефове, което в крайна сметка предопредели съдбата му след 2 години начело.

Гьотце най-сетне отново на терена за Борусия

Дортмунд завърши сезон 2016/2017 на трето място в Бундеслигата с 18 точки пасив спрямо шампиона Байерн Мюнхен. Тимът стигна до четвъртфиналите на Шампионската лига, където отпадна след два мача срещу Монако. Единственият светъл лъч дойде в турнира за Купата на Германия, където „жълто-черните” отстраниха Байерн в полуфиналите, а после триумфираха с трофея (след победа 2:1 над Айнтрахт Франкфурт във финала).

За самия Гьотце кампанията беше още по-тежка, тъй като от февруари до преди няколко дни той не игра изобщо заради метаболитно заболяване. В края на миналата седмица 25-годишният футболист отново се завърна на терена при 3:2 над Урава Редс в контрола.

Гьотце и компания се възстановяват с ледени бани

„Имаше събития, с които не беше много лесно да се справим”, каза Гьотце, очевидно визирайки и бомбения атентат срещу клубния автобус. „Смятам, че като колектив и клуб ние устояхме.”

„Спечелихме Купата на Германия, класирахме се директно за Шампионската лига, така че като цяло беше много, много добър сезон. Смятам, че бихме могли да се справим дори по-силно през новия. За мен щеше да е дори по-хубаво, ако бях успял да играя през цялата минала кампания”, допълни още техничарят.