Спортният директор на Байерн Мюнхен, Карл-Хайнц Румениге, призна, че отборът тренира от една седмица и играчите се чувстват повече от добре. В основата на германският план за справяне с коронавируса и възвръщане към нормалния спортен ритъм е подновяването на тренировки /но само на групи/ и създаване на допълнителен медицински щаб на отбора. 

getty images
37 снимки

"В продължение на седмица тренираме на малки групи от по 4-5 футболисти. Първо имаше онлайн сесии, които бяха полезни, но когато пристигнаха в спортния център и си взаимодействаха лично, настроението на играчите се подобри значително" заяви Румениге. 

"Тези тренировки на мини групи са факт, защото създадохме медицинска работна група, която е в ежедневен контакт с правителството и проверява дали всичко върви гладко. Дори идват два пъти седмично на базата."

"В другите първенства ситуацията е много по-тежка, отколкото в Германия. Тук контролираме всичко на 100%, но сякаш е дори по-сложно. Всички оценяваме ситуацията и търсим решения, макар че правителството решава в крайна сметка."