Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов и капитанът от Световното първенство през 2014-а година в Бразилия Филип Лам обединяват сили, за да не бъде допуснат нов провал на страната на футболното поле.

На 27-и септември ще бъде представен окончателния вариант на кандидатурата на Германия за домакин на Европейското първенство през 2024-а година, а двамата ще бъдат на подиума като част от щаба на комитета.

Германците ще гостуват в квартирата на УЕФА в Нион и ще направят презентация на кандидатурата си пред ръководителите на Европейския футбол.

След това се очаква да бъде обявена и датата, на която 17-те члена на изпълнителния комитет на УЕФА ще направят своя избор. Очертава се конкурент на Германия да бъде Турция, която опитва вече за трети път да приеме шампионата.

източник: Gulliver/Getty Images

"Германският футболен съюз до момента е направил всичко, което е необходимо за да бъде успешна нашата кандидатура. Не мога да се закълна, че ще спечелим Евро 2024, но ще бъда много щастлив, ако това се случи. Вече видяхме какво ни даде Световното през 2006-а и сме наясно колко важно ще бъде това домакинство за германския футбол", заяви Льов.

Селекционерът говори по темата часове преди мача на Германия срещу Франция в турнира Лига на нациите.

Снощи пък беше дадена гала-вечеря за футболистите, които са печелили европйейските титли през 1972-а, 1980-а и 1996-а година.

"Спомням си много добре турнира през 2006-а година и какво означаваше за всеки един обикновен човек да има такова първенство буквално пред прага си", добави Филип Лам, който за момента се очертава да бъде промотиран като най-важния посланик на кандидатурата на Германия. Той трябва да стане и председател на организационния комитет, ако Германия получи домакинството. /БТА

източник: Gulliver/GettyImages