Известен спортен доктор е предупредил играчите в Германия, че прихващането на коронавирус може да причини не необратими увреждания на белите дробове, които да са фатални за кариерите на професионалните спортисти. 

Getty Images
97 снимки

Бундеслигата ще се завърне през този уикенд, като кръгът предлага и голямото дерби на областта Рур мебду Борусия Дортмунд и Шалке 04. Възобновяването на шампионата е придружено и с много строги здравни мерки, които да предпазят играчите от заразата. 

Въпреки това обаче професор Вилхелм Блох предупреждава, че прихващането на този вирус може да има терминални последици за професионалните кариери на играчите. 

"Има риск, че атлетите ще загубят нивото си на представяне и може никога да не си го възвърнат. Генерално погледнато здравословното състояние и имунната система на професионалните атлети означава, че рискът е малък обаче", започна той. 

"В момента обаче не можем да преценим дали даже и леките симптоми не причиняват увреждания на белите дробове. Тези щети може да са необратими или поне да отнемат изключително дълго време, преди да изчезнат", завърши Блох.