Вердер Бремен се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия след успех с дузпи над Борусия Дортмунд със 7:5. В редовното време двата тима завършиха 1:1, а след продълженията резултатът беше 3:3.

Още в 5-ата минута на срещата след рикошет в крака на Рашица топката влезе в мрежата на Борусия Дортмунд. Две минути по-късно Пулишич стреля опасно, но вратарят на Вердер се справи.

В 15-ата минута на срещата Гьотце и Пулишич създадоха доста интересна ситуация пред вратата на съперника, но топката мина встрани от вратата.

Марко Ройс съумя да изравни резултата в края на първото полувреме с перфектно изпълнение от пряк свободен удар, пращайки топката в левия горен ъгъл на вратата на Вердер.

През втората част двата тима отново играеха атакуващо, но нов гол в редовното време не падна. В добавеното време гредата се оказа помощник на вратаря на Вердер, след като удар на Томас Дилейни не попадна във вратата.

Така се стигна до продължения. Там завря и закипя. В 105-ата минута на срещата Кристиан Пулишич се разписа като завърши перфектна контраатака на Борусия, за да накаже съперника. Второто продължение започна мълниеносно, след като в 107-ата минута Писаро пое топката, която отскочи от крака на Витцел и той се възползва, за да изравни резултата.

В 113-ата минута Хакими отново изведе Борусия напред, но голът дойде след доста спорна ситуация. Бруно Ларсен игра с ръка, след което той поде атаката, при която падна гола. В края на продълженията Мартин Харник изравни резултата и двубоят стигна до дузпи.

При наказателните удари Вердер Бремен не сбърка нито веднъж, докато за Борусия пропуснаха Пако Алкасер и Максимилиан Филип.
 

В друг мач от осминафиналите на турнира Падерборн победи като гост Дуисбург с 3:1 и продължи напред.