Хайденхайм шокира елитния Леверкузен в двубой от 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия и го победи с 2:1. Така играещият във Втора Бундеслига тим вече е на 1/4-финалите в турнира.

През първата част двата тима играеха доста интересен футбол, но чистите голови положения липсваха. В 39-ата минута на срещата Юлиан Брандт нацели страничната греда на вратата на Хайденхайм.

В 44-ата минута "аспирините" стигнаха до първо попадение в мача. Арангиз намери с отличен пас Брандт излезе на голова позиция и матира вратаря на домакините.

През втората част домакините заиграха активно и стигнаха до изравняването само две минути след подновяването на играта, като с отличен пас Никола Доведан надбяга бранителите на гостите и се разписа, а в 52-ата минута Мултхауп нацели гредата зад вратата на Леверкузен.

Хайденхайм стигна до пълен обрат в срещата с попадение в 72-ата минута, когато Мултхауп беше точен и донесе успеха на тима си.

Въпреки опитите си да стигнат поне до изравняването, то футболистите на Леверкузен не сполучиха и се сбогуваха с турнира.