Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк заяви, че дългосрочното бъдеще на звездата Джейдън Санчо по всяка вероятност ще е далеч от "Вестфален щадион". 

Санчо избухна през миналия сезон, след като отбеляза 12 гола и добави още цели 14 асистенции в Будеслигата. През този сезон тази форма продължава с пълна сила, като младият англичанин вече има на своята сметка 3 гола и 4 асистенции. 

През изминалото лято Манчестър Юнайтед беше спряган за купувач на играча, но до сделка с "жълто-черните" така и не се стигна. Цорк обаче смята, че на даден етап бъдещето му ще е далеч от Дортмунд. 

"Засега не сме взели никакво финално решение. Не трябва обаче да си пророк, за да знаеш, че той няма да е в Дортмунд за 5 години напред", каза Цорк. 

"Той се разви изключително позитивно при нас. Това е нещо, което трудно щеше да стане в най-добрите английски клубове. Той оценява това и ни вярва изключително много". 

"Той е "уличен футболист" и това личи във всяко негово действие. Винаги си поставя нови цели и се опитва да се подобрява. Той иска да играе красиво и атрактивно и това само по себе си е добра мотивация", завърши спортният директор на Дортмунд.