Борусия Мьонхенгладбах и Вердер Бремен не успяха да се победят в сблъсъка помежду си от 15-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят бе доста вълнуващ и изпъстрен с обрати, като завърши при резултат 2:2.

Гостите първи откриха резултата в 7-ата минута, когато Рафаел Боре бе намерен зад защитата с дълъг пас и от движение стреля във вратата за 0:1. В 45-ата минута домакините изравниха. Робин Хак се пребори за топката в наказателното поле и подаде за Роко Райц, който с изстрел по земя бе точен за 1:1.

В 49-ата минута Борусия направи и пълен обрат. Хак получи в пеналта, задържа и подаде към Райц, който финтира защитник и отбеляза за 2:1. В 76-ата минута Вердер обаче отново се добра до равенството. При един дълъг пас пред вратата стражът Мориц Николас се засуети и позволи на Джъстин Гидеон да го изпревари и да подаде към Марвин Дукш, който бе точен за 2:2.

"Жребчетата" завършиха срещата с човек по-малко на терена, след като в добавеното време Кристоф Крамер получи червен картон.

Мачът ще се запомни и с протеста на феновете на домакините, които хвърляха шоколадови монети по терена и прекъснаха играта за кратко. Това е израз на нежеланието на привържениците в Бундеслигата да влязат чуждестранни инвеститори, които да притежават местните клубове по подобие на Англия и Италия.

След това реми Борусия събра актив от 17 точки и излезе на 9-ото място във временното класиране. Вердер пък се намира на 12-тото място с 15 точки.