Борусия Дортмунд допусна първа грешна стъпка в Бундеслигата. "Жълто-черните" стигнаха до точка при гостуването си на Бохум. Рурското дерби от втория кръг на първенството завърши 1:1. Кевин Щьогер откри резултата в 13-ата минута, а в 56-ата минута Дониел Мален изравни. Домакините удариха и две греди чрез Филип Хофман и Патрик Остерхаге. 

Точката беше първа за Бохум, докато Борусия вече има 4 в актива си. 

БГНЕС
16 снимки

Гостите можеше да поведат още в 7-ата минута. Тогава Себастиан Але засече с глава центриране отдясно на Мариус Волф и насочи към вратата, но Мануел Рийман изби в корнер. Две минути след това Филип Хофман получи от Такума Асано на точката за изпълнение на дузпа и шутира, като Грегор Кобел успя да се справи. 

В 13-ата минута Бохум поведе. Максимилиан Витек подаде към Кевин Щьогер отляво в наказателното поле. Той потърси далечния ъгъл, като вратарят на "жълто-черните" не се намеси добре и топката се озова в мрежата му за 1:0.

До края на първата част възпитаниците на Един Терзич така и не успяха да затруднят Рийман, а от своя страна Хофман направи още един сериозен пропуск. В 33-ата минута нападателят отправи удар с глава, а топката "кацна" на гредата. 

Втората част отново започна колебливо за Борусия. В 56-ата минута обаче Дониел Мален получи пред наказателното поле и отправи силен удар, който след рикошет стана неспасяем за Рийман - 1:1. 

В 62-ата минута удар на Феликс Нмеча срещна дясната греда. В 86-ата минута страничният стълб помогна и на гостите. Патрик Остерхаге отправи удар от границата на наказателното поле, а топката рикошира в Никлас Зюле и срещна лявата греда. 

Дълбоко в добавеното време Джейми Баное-Гитенс стигна до топката в наказателното поле и отправи удар от малък ъгъл, но Рийман не се затрудни и улови. Секунди след това Юлиан Брандт проби отдясно, справи се с Иван Ордец и се озова на стрелкова позоция, но ударът му беше неточен и мина над гредата.