Ян-Никлас Бесте от Хайденхайм беше изненадан да получи първата си повиквателна за националния отбор по футбол Германия в четвъртък.

Хайденхайм, град с население от едва 50 хиляди души в Югозападна Германия, се представи отлично в дебютния си сезон в Първа Бундеслига и изглежда ще запази мястото си в елита. Бесте е първият играч на тима от областта Баден-Вюртемберг, който получава възможността да играе за четирикратните световни шампиони. 

"Напоследък многократно казвах, че не очаквах тази повиквателна. Преди по-малко от година все още играех във втора дивизия с отбора. Този факт вероятно изпълнява желанието на голям брой малки момчета в Германия. Така беше и с мен", коментира 25-годишният халф.

На 23 март германците гостуват на Франция в Лион, а три дни след това приемат Нидерландия. Това са последните две контролни срещи за Бундастима преди Евро 2024. 

"Всичко това ни прави изключително горди. Ники се разви по фантастичен начин през последната година и половина. Превърна се във футболист от топ класа", коментира Холгер Санвалд, изпълнителен директор на Хайденхайм.

На 14 юни Германия започва участието си европейски шампионат у дома с мач срещу Шотландия.