Старши треньорът на Хофенхайм бе бесен от съдийските решения в откриващия мач на сезона в Бундеслигата срещу Байерн. Най-голямата критика на младия специалист бе към системата VАR и използването му от съдийския състав, който на всеки двубой от Бундеслигата е позициониран в Кьолн.

Най-спорният момент бе отсъдената дузпа за баварците, която според Нагелсман е несъществуваща. И при тази ситуация, и при всички други спорни, реферът Бастиан Данкерт неизменно отиваше до екрана край терена, за да види повторението, което според наставника на Хофе обезсмисля ролята на VAR.

"През първото полувреме не играхме така, както искахме. През второто полувреме бяхме много добри, докато не се стигна до дузпата, която според мен не съществуваше", започна Нагелсман.

"Не знам къде бяха хората в Кьолн. Явно не и на работа. Ако се дава фал всеки път, когато един футболист блокира друг, не трябва изобщо да започваме. Затова футболът е контактен спорт. Когато пътят на нападателя е блокиран, но няма контакт, значи не е фал. Това е смешно."

"Това, което ме ядосва, защо не действат при решителните моменти, при резултат 1:1? Защо не им стиска в Кьолн да вземат решението? Горкият съдия трябва всеки път да тича и да гледа ситуацията пред 77 хиляди освиркващи фенове. Тогава не ни трябват 14 екрана в Кьолн. Тогава трябва да си седят вкъщи, а просто тук да имаме още един екран. Един екран струва доста по-малко, тогава ще гледат ситуацията на стадиона."

Юлиан Нагелсман

източник: Gulliver/GettyImages