Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач коментира, че е било важно неговият тим да постигне успех в първия си шампионатен мач през сезон 2018/2019. В тази връзка хърватският специалист счита за напълно заслужен успеха с 3:1 над Хофенхайм.

На „Алианц Арена” Томас Мюлер откри резултата след 23 минути игра, но в началото на второто полувреме гостите имаха надмощие, което помогна на Адам Салай да изравни в 57-ата. След това Ковач се видя принуден да пусне Ариен Робен за сметка на контузилия се сериозно Кингсли Коман. Холандецът подсигури трите точки в последната 90-а минута, като преди това Роберт Левандовски се разписа от дузпа.

„Мачът определено беше интересен, а победата ни – заслужена, дори и с такава разлика. Въпреки това срещата не бе така едностранчива, както някой би сметнал заради крайния резултат”, заяви Нико Ковач.

„Хофенхайм свърши прилична работа, особено в минутите от 46-ата до 70-ата. В този период просто не можехме да намерим верните решения.”

„Винаги е важно да започнеш добре сезона. Доминирахме през първото полувреме и им дадохме съвсем малко възможности. Последните 20 минути на мача също бяха окей”, добави Ковач.