Байерн Мюнхен победи Хофенхайм с 3:1 в откриващия мач за сезон 2018/2019 в Бундеслигата. За домакините точни бяха Мюлер, Левандовски от дузпа и Робен, а за гостите точен беше Шалай.

Още в 4-ата минута Рибери стреля, Бичакчич изби в ъглов удар, а две минути по-ръно спря удар и на Левандовски.

Байерн атакуваше постоянно и стигна до откриването на резултата в 23-ата минута Кимих подаде отлично от корнер на Томас Мюлер, който прати топката в мрежата на гостите, с първия гол за сезон 2018/2019 в Бундеслигата.

Коман стреля доста добре в 37-ата минута на срещата, но вратарят на гостите се справи. 

Малко преди края на полувремето Коман получи неприятен удар в глезена от Шулц, който получи жълт картон за провинението си, а футболистът на Байерн беше заменен принудително.

18 снимки

В 47-ата минута на срещата Грилич отправи удар към Нойер, който беше на мястото си. Все пак Хофенхайм изравни резултата само 10 минути по-късно, когато Шалай се справи с Боатенг и простреля Нойер.

Байерн сполучи да поведе отново с гол от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Нордтвейт срещу Рибери в наказателното поле, а от бялата точка Бауман отрази удара на Левандовски, но Рибери я вкара в мрежата. След консултация с ВАР, съдията накара Левандовски да пребие дузпата, а той я реализира, след като Рибери беше навлязъл в наказателното поле преди удара на полския национал.

В 86-ата минута Горецка стреля към вратата на Хофе, кълбото се отклони от ръката на Мюлер и влезе в мрежата, но чрез видео асистента гол нямаше.

В 90-ата минута Байерн оформи крайния резултат, когато комбинация между Кимих, Мюлер и Робен доведе до гол на последния, за да бъде оформен и крайния резултат.