Ръководството на Байерн Мюнхен е намалило цената, която постави на централния си защитник Жером Боатенг, твърди немското издание „Кикер”.

29-годишният германски национал скоро наистина може да смени клубната си принадлежност, тъй като Пари Сен Жермен продължава да преговаря за привличането му. В Германия вече се появиха информации, че самият футболист също е пожелал да бъде продаден.

По-рано през лятото Манчестър Юнайтед безуспешно опита да си осигури услугите на Боатенг. „Червените дяволи” предложиха бартерна сделка, като бяха готови да пратят в замяна Антони Марсиал към „Алианц Арена”. Тогава баварците настояваха да получат 50 милиона евро и нито цент по-малко.

Сега обаче „Кикер” твърди, че с приближаването към края на летния трансферен прозорец за Франция и Германия позицията на Байерн е претърпяла значима промяна. Сега тарторът в Бундеслигата е готов да приеме сума „между 30 и 40 милиона евро”. Това значи, че на практика ПСЖ може да закупи доказан играч като Боатенг на цена, която е близка до платените на Шалке 37 милиона евро за таланта Тило Керер.

Ако тези информации се потвърдят, то вече няма да има никакво съмнение, че Боатенг е загубил и последната капчица доверие на големите шефове. Следващите дни, а може би дори и часове ще бъдат решителни, като Байерн би искал да приключи въпроса колкото се може по-рано, за да потърси адекватен заместник. При всички положения обаче явно през този сезон водещото партньорство в центъра на отбраната се очертава да бъде между Никлас Зюле и Матс Хумелс.

Още по темата:

Тухел иска да пазарува от Бундеслигата за ПСЖ

Боатенг предпочита ПСЖ пред Юнайтед, времето изтича

ПСЖ се разбра с Жером Боатенг

Напук на критиците, Боатенг не бяга от "маншафта"