Ръководството на Байерн Мюнхен ще има доста работа в последните дни от летния трансферен прозорец. Баварците се съгласиха да продадат Бенжамен Павар на Интер, а сега търсят негов заместник. 

Вече стана ясно, че една от целите на германския клуб е защитникът на Челси Трево Чалоба. Преговорите със "сините" обаче вървят трудно, защото на "Алианц Арена" искат да вземат англичанина под наем, докато лондончани са склонни единствено на постоянен трансфер. 

Журналистите Кристиан Фалк и Флориан Плетенберг съобщават, че баварците сериозно обсъждат и друг футболист от Висшата лига - Ерик Дайър. 29-годишният англичанин може да играе като централен бранител и дефанзивен халф, какъвто треньорът Томас Тухел много държи да има в състава си. 

Дайър е бил предложен няколко пъти на ръководството на Байерн в последните седмици, а сега от "Забенер Щрасе" обмислят привличането му. 

Ерик Дайър е част от Тотнъм от 2014 година, когато беше привлечен от Спортинг Лисабон. За националния отбор на Англия има 49 мача и три гола.