Байерн Мюнхен съумя да победи Бохум с 2:1 в двубой от 2-ия кръг в турнира за Купата на Германия, след като изоставаше с 0:1 в момент от двубоя.

Томас Мюлер реализира решаващия гол в 89-ата минута, а шест минути по-рано Серж Гнабри беше изравнил. През първата част левият бек на баварците тази вечер Алфонсо Дейвис си беше вкарал автогол. 

Секунди преди победното попадение централният защитник на домакините Армел Бела Котчап получи директен червен картон.

Бохум надскочи себе си, защото по принцип е в отчайваща форма и със само една победа от 11 кръга във Втора Бундеслига се намира в зоната на изпадащите.

Байерн можеше да допусне гол още в 1-ата минута, когато Бенжамен Павар беше преминат и последва пас към Цолер, който обаче стреля крайно неточно от много добра ситуация. Малко след това Дани Блум стреля право в ръцете на Мануел Нойер.

Шампионите на Бундеслигата обаче не продължиха да доминират и действаха апатично. Надъханите играчи на Бохум се възползваха от това и при всяка възможност организираха атака. В 35-ата те имаха и шанс, след като центриране на Дани Блум беше отклонено във вратата на Нойер от левия бек Алфонсо Дейвис.

За втората част Нико Ковач се принуди да заложи на Роберт Левандовски. Десетина минути след подновяването на играта на терена се появи и Коутиньо. Нищо в играта на Байерн обаче не се получаваше и в 65-ата гостите извършиха и третата си смяна - Томас Мюлер.

Мюнхенци стигнаха до опасно положение чак в 69-ата минута, когато Левандовски засече опасно с глава, но кълбото излетя в аут. В 72-ата минута съдията трябваше да вземе много важно решение, след като нападателят на Бохум Силвер Ганвула почти се измъкна сам срещу вратаря, но в крайна сметка Жером Боатенг използва тялото си и го спря. Реферът обаче прецени, че няма основание да отсъди нарушение.