Отборът на Байер Леверкузен надви с 2:1 Фрайбург в мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. Така "аспирините" взеха пета поредна победа в германския шампионат и оглавиха класирането с 25 точки, две повече от Байерн Мюнхен.

Още в 4-ата минута се откри добра възможност пред Виктор Бонифейс, който обаче не успя да даде финалния пас към негов съотборник в наказателното на гостите. Само три минути след това Бонифейс лично потърси вратата на Фрайбург, но бе спрян след страхотна намеса на защитник.

В 20-ата минута пък Есекиел Паласиос стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда. 

"Аспирините" поведоха в 36-ата минута след отлична индивидуална изява на Флориан Вирц, който прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0. 

В 50-ата минута отново младока бе близо до това да удвои преднината на домакините, но Ноа Атуболу го отказа с добро спасяване.

В 61-ата минута дойде и втория гол за Байер Леверкузен. Първо Йонас Хофман нацели левия страничен стълб с изстрел от вътрешността на наказателното поле, но след това отново той успя да прати топката в мрежата. 

Фрайбург се върна в мача в 70-ата минута, когато Винченцо Грифо центрира към Мануел Гулде, който с добър изстрел с глава насочи топката в левия ъгъл на вратата и върна едно попадение..

Десет минути преди края на редовното време Паласиос пропусна златна възможност да отбележи като от близка дистанциа той шутира над вратата. 

В 84-ата минута Михаел Грегорич стигна до центриране от ъглов удар и насочи топката към врата, но неточно.