Арсенал продължава да се опитва да мине по-тънко около трансфера на Пиер-Емерик Обамеянг, но е близо до сделка с Борусия Дортмунд за подписа му. Според Sky Sports, "артилеристите" са пратили последната си оферта, която обаче отново не е на стойност 70 млн. евро, колкото искат вестфалците за футболиста си. 

След кат почнаха от 40 млн. евро, в крайна сметка "топчиите" са дали последното си предложение. То е за 60 млн. евро, но се очаква в него да бъде включен и Оливие Жиру, което ов крайна сметка би трябвало да склони германския клуб на сделка. 

Времето за приключване на трансфера вече не е много, но делегацията на лондонския клуб продължава да е в Германия и да търси начин за финализиране на преговорите. От Борусия вече обявиха, че сделка ще има само при техните условия и компромиси няма да се правят. 

Обамеянг вече се завърна с жълто-черния екип през тази година по време на равенството с Фрайбург в събота, но така и не се отчете с гол или асистенция. Той има дългосрочен договор с клуба си, така че Дортмунд не бърза за да го продава на всяка цена.