Отборът на Волфсбург победи с 3:0 като гост на Майнц 05 в двубой от 13-ия кръг на Бундеслигата. Волсфбург е в серия от седем мача без загуба във всички турнири, която се състои от четири победи и три равенства.

Guilliver/GettyImages
25 снимки

В 33-тата минута Патрик Вимер откри резултата с воле след изпълнение на корнер. В 70-ата минута Максимилиан Арнолд изпълни пряк свободен удар, при който траекторията на топката изненада противниковия вратар, който допусна тя да завърши в мрежата му. В 84-тата минута Якуб Камински изведе Боте Баку, който със своя изстрел оформи крайното 3:0 в полза на гостите. Резултатът можеше да бъде и по-различен, но гредите спряха по един удар на двата тима.


Отборът на Айнтрахт Франкфурт спечели с 2:1 гостуването си на Аугсбург в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Така баварците останаха без победа в последните си шест мача във всички турнири, като за този период имат четири загуби и две ремита.

Guilliver/GettyImages
22 снимки

Домакините поведоха с гол от съблекалнята, след като Мергим Бериша се разписа с удар по земя още в 32-рата секунда на мача. Гостите обаче също не се забавиха с възстановяването на равенството, като го направиха още в 13-ата минута, когато капитанът Себастиан Роде завърши с гол чудесна контраатака на тима. В 49-ата минута ВАР отмени дузпа в полза на “орлите”. Те все пак стигнаха до пълния обрат в 64-ата минута, когато Ансгар Кнауф беше точен след изпълнение на корнер.

Айнтрахт е на петата позиция в класирането с актив от 23 точки, а Аугсбург е 13-и с 14 спечелени точки.