Отборът на Байерн Мюнхен победи с 3:2 като гост Херта Берлин в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Всички голове паднаха в първото полувреме. Мусиала изеде баварците в 12-ата минута, а Чупо-Мотинг се разписа на два пъти в 37-ата и 38-ата минута. Домакините от Херта върнаха две попадения в 40-ата и 45-ата минута. А те бяха дело на Люкебакио и Дави Селке от дузпа. 


Guilliver/GettyImages
22 снимки

Садио Мане намери Джамал Мусиала в 12-ата минута, а той завърши атаката по страхотен начин, изпращайки прецизен удар във вратата на Херта Берлин.

В 28-ата минута Марко Рихтер опита късмета си и стреля към вратата на Мануел Нойер, който се завърна в титулярния състав на баварците. Стражът успя да се намеси страхотно и спаси. 

Байерн удари за втори път в 37-ата минута, когато Чупо-Мотинг овладя отбита топка в наказателното поле и я прати в мрежата - 2:0. Нападателят на Байерн вдигна оборотите и минута по-късно той получи пас в наказателното поле и прати топката в мрежата на домакините. 

Домакините обаче отговориха много бързо. В 40-ата минута Доди Люкебакио стреля от границата на пеналтерията и преодоля Нойер. В 42-ата минута футболистите на Херта претендираха за дузпа, но съдията остави играта да продължи. Няколко секунди по-късно играта все пак беше спряна. Реферът прегледа ситуацията на монитора край тъчлинията и отсъди дузпа. Дави Селке се нагърби с отговорността да изпълни от бялата точка и го направи страхотно като прати топката във вратата на Байерн. 

Второто полувреме започна много силно за гостите, в 55-ата минута Джамал Мусиала спечели пространство в наказателното поле на Херта и опита изстрел, но ударът бе блокиран от защитник, който се хвърли на шпагат, за да спре футболиста на Байерн. 

В 57-ата минута Агустин Рохел от Херта Берлин си отбеляза автогол, но ВАР го отмени заради засада в атаката на Байерн. 

Херта Берлин се бори за равенството, а в 94-ата минута имаше сериозни претенции за дузпа, след като футболист на Байерн Мюнхен игра с ръка в собственото си наказателно, но съдията остави играта да продължи.