Всички в света знаят, че феновете на германския Санкт Паули са най-откачените и не цепят басма никому. Но и клубът не отстъпва от това реноме и това си пролича от последните действия на ръководството му. 

Въпреки че отборът от Хамбург е закъсал на дъното на Втора Бундеслига и има нужда от всяко едно евро в касата си, босовете не си поплюват. Те разкритикуваха доставчика на екипировката си "Андър Армър", чийто изпълнителен директор се изказа в подкрепа на президента на САЩ Доналд Тръмп. 

Кевин Планк от въпросната фирма-производител наскоро даде интервю, в което обяви, че за страната му е истински триумф, че има такъв президент, който е толкова добре ориентиран към бизнеса. И това породи реакция първо от звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, а после и от Санкт Паули от другата страна на Океана. 

"От Санкт Паули искаме да изразим недоволството си от изказванията на Кевин Планк по отношение на Доналд Тръмп. Вече веднъж го критикувахме за тези негови позиции, сега правим същото. Нашата плодотворна работа със спонсора ни няма да попречи да го критикуваме, когато се налага", заявиха от клуба. 

Впоследствие и президентът на Санкт Паули Оке Готлих обяви, че е съгласен с тази позиция. Клубът от Хамбург и феновете му са известни с левите си убеждения и доста често политиката присъства в клубните дела.