Агентът на полузащитника на Арсенал Гранит Джака разкри, че клиентът му е постигнал споразумение с Херта Берлин за трансфер през идващия зимен трансферен прозорец. 

Джака от месеци е в сложно положение в Арсенал, след като му беше отнета капитанската лента заради грозна конфронтация с фенове на тима по време на двубой от Висшата лига. Оттогава швейцарецът рядко попада в стартовите състави на "топчиите". 

Той започна като титуляр в официалния дебют на Микел Артета като мениджър, при равенството 1:1 с Борнемут, но самият футболист има желание да се завърне в Бундеслигата с екипа на Херта. 

Английските медии предават, че все още няма споразумение между двата клуба за откупната цена, но се смята, че тя ще е в размер на около 25 милиона евро. Самият агент на играча потвърди информациите. 

"Ние имаме споразумение с Херта и сме информирали ръководството на Арсенал за нашето желание. Всички са наясно с преговорите, единствено клубовете трябва да се споразумеят за цената", заяви представителят на Джака.