Мениджърът на Арсенал Микел Артета намери позитиви в представянето на неговия тим при равенството 1:1 като гост на Борнемут в двубой от коледния 19-ти кръг във Висшата лига. 

Това беше дебют на испанеца като мениджър не само на Арсенал, но и като цяло първи двубой като треньор в кариерата му. Артета сподели, че е останал изненадан, че неговите играчи са запазили концентрация и желание да изпълняват тактическите си задачи през всички 90 минути. 

"Много съм доволен по отношение на някои елементи, които показвахме, като характер, желанието за борба и показания дух. Беше по-добре може би отколкото очаквах да е", започна Артета. 

"Първият гол щеше да ни даде със сигурност повече увереност, но трябва да анализираме представянето като цяло. Има позитиви, както и много неща, които трябва да подобряваме". 

"Бях притеснен как ще реагираме психически, ако допуснем гол и бях много доволен от представянето ни в този аспект през второто полувреме. За мен лично изживяването беше страхотно, въпреки че съм свикнал да правя тактически промени, защото винаги давам идеи. Имам страхотни хора около мен и се чувствам много комфортно", завърши младият испански специалист.