Агентът на защитника на Байерн Алфонсо Дейвис Ник Хоусе атакува клуба за ултиматума, който е поставен на клиента му да реши дали ще приеме предложението за нов договор или не. Баварците предложиха удължаване на контракта на канадеца със заплата от около 14 млн. евро на сезон. Към него има интерес и от Реал Мадрид. 

"Не е честно, че сега Алфонсо е атакуван. Бяхме близо до споразумение преди година. Тогава цялото ръководство на клуба беше сменено. След това не чухме нищо от тях в продължение на седем месеца, въпреки че през това време опитвах да се свържа с клуба. 

Сега ни поставят ултиматум. Трябва да реагираме до две седмици, защото клубът е под натиск и отне много време да изгради ръководството си. Не е честно. 

Това е много важен договор за Алфонсо и ние трябва да вземем решение без да знаем кой ще е новият треньор или как ще изглежда отборът през следващия сезон. Ето защо смятаме, че е несправедливо да получаваме ултиматум. Ще решим как да процедираме през лятото, когато ще има повече яснота", заяви Хоусе пред "Билд".