Фрайбург спечели драматична победа с 3:2 над Хофенхайм в мач от 18-тия кръг на Бундеслигата. Домакините поведоха с 2:0 с голове на  Лукас Хьолер (37) и Винченцо Грифо (55), но Хофе изравни чрез Ваут Вегхорст (57) и Максимилиан Байер (77). Десетина минути преди края Фрайбург остана с човек по-малко, след като Мануел Гулде получи червен картон, но въпреки това тимът на Кристиан Щрайх стигна до трите точки с попадение на Роланд Салай в 85-ата минута. 
 
Така  Фрайбург се върна на победния път и е на 7-о място, с равен брой точки с Айнтрахт Франкфурт. Хофенхайм пък записа четвърти пореден мач без успех и има само една победа в последните осем срещи, като заема осмата позиция в класирането.
След равностойно начало първи удариха домакините. В  37-ата минута Винченцо Грифо навлезе в наказателното поле на Хофе и копна топката към Лукас Хьолер, който с красив удар с пета се разписа. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след преглед с ВАР голът бе признат.
 
Десет минути след почивката Винченцо Грифо наказа грешка на Флориан Грилич и с левия крак прати топката в мрежата за 2:0. Хофе върна интригата след само две минути. Ваут Вегхорст свали с глава към Максимилиан Байер, който му върна подаването, а нидерландецът с премерен удар намали - 2:1.
 
Голът сякаш даде още сили на Хофе и логично резултатът бе изравнен в 77-ата минута. Максимилиан Байер се измъкна от защитата на съперника и с топовен шут с десния крак не остави шансове за Атуболу - 2:2. Последваха още критични минути за домакините, които пет минути по-късно останаха с човек по-малко, след като Мануел Гулде препъна Андрей Крамарич и бе изгонен с втори жълт картон. 
 
Въпреки това обаче Фрайбург успя да стигне до победата с гол в 85-ата минута. Максимилиан Егещайн центрира към Роланд Салай, чийто изстрел с глава бе избит от вратаря, но унгарецът с добавка направи 3:2.