Отборът на Борусия Дортмунд стигна до много важна победа с 2:0 като гост на един от преките си кокуренти за класиране в зона Шампионска лига – Волфсбург. И двете попадения за „жълто-черните“ отбеляза звездата на тима Ерлинг Халанд (12’ и 68’). „Вестфалци“ играха и с човек по-малко от 59-ата минута, когато бе изгонен Джуд Белингам.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Домакините стартираха двубоя по-добре и в първите минути изглеждаха по-опасния от двата тима.

Гостите обаче откриха резултата още в 12-ата минута. Необмислено връщане назад от играч на Волфсбург даде шанс на притичалия Ерлинг Халанд да открадне топката, след което напредна отлично и преодоля вратаря - 1:0.

„Вълците“ бяха близо до изравняването в 38-ата минута, но изведеният в наказателното поле Яник Герхард стреля встрани от вратата.

В 43-ата минута Халанд пое една изчистена от малко пред наказателното поле топка, задържа я добре, но подаването му към Марко Ройс не бе точно.

В 52-ата минута отличен изстрел с глава на Мануел Аканджи след корнер бе изчистен току пред голлинията от бранител на Волфсбург.

В 59-ата минута „жълто-черните“ останаха с човек по-малко, когато Джуд Белингам направи необмислено нарушение в средата на терена, което доведе до втори жълт и съответно червен картон за английския национал.

Десет минути след това сериозна грешка на домакините в разиграването пред наказателното поле даде възможност на Махмуд Дауд да отнеме топката, след което я подаде към Халанд, който стартира зад центъра, надбяга защитник и сам срещу вратаря отбеляза второто си попадение за 2:0.

Няколко минути след това норвежецът можеше да оформи своя хеттрик, но стреля неточно с глава след добро центриране.

До края на мача футболистите на Волфсбург така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Марвин Хитц и се отчетоха единствено с няколко удара.

С тази победа Борусия Дортмунд  вече има 55 точки и се залепи на само на точка от Айнтрахт Франкфурт, който е четвърти, и на 2 от Волфсбург, който е трети.

Ето всички резултати от днешните двубои от 31-ия кръг в Бундеслигата:

Унион Берлин - Вердер Бремен 3:1

Майнц 05 - Байерн Мюнхен 2:1

Фрайбург - Хофенхайм 1:1

Волфсбург - Борусия Дортмунд 0:2

Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт | 19:30 часа