Отборът на Унион Берлин победи Борусия Дортмунд с 3:1 в домакински мач от третия кръг на Бундеслигата. Точен за „жълто-черните” бе Пако Алкасер. Мариус Бюлтер отбеляза две попадения за Унион Берлин, а Феликс Кроос оформи крайния резултат.

Първата възможност в мача бе за Марко Ройс, който стреля директно от свободен удар на обещаваща позиция, но топката премина встрани от лявата греда.

Резултатът бе открит в 22-ата минута, когато Кристофър Тримел центрира от ъглов удар и намери Мариус Бюлтер, който с брилянтен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Само три минути по-късно Джейдън Санчо освободи Пако Алкасер, който стреля отблизо и остави вратаря безпомощен.

В края на първото полувреме Джейдън Санчо подаде към Юлиан Вайгл, който стреля от средно разстояние, но топката премина на сантиметри от дясната греда. §

В добавеното време Марко Ройс опита да отбележи с удар от движение на границата на наказателното поле. Ударът му бе спасен от вратаря Рафал Гикивич.

В началото на втората част Себастиан Андерсон шутира, а вратарят изби топката точно там, където се намираше Мариус Бюлтер. Той връхлетя върху отбитата топка и от ръба на наказателното поле реализира за 2:1.

Две минути по-късно Махмуд Дауд получи топката след перфектно подаване и стреля, но топката мина встрани от лявата греда.

В 54-ата минута играчът на Унион Берлин Невен Суботич падна на тревата след намесата на защитник на Борусия Дортмунд. Играчите изявиха претенции за дузпа, но съдията не отсъди наказателен удар и играта продължи.

В 75-ата минута Себастиан Андерсон реализира второто си попадение в срещата и оформи крайното 3:1, след като бе изведен на отлична позиция от Шералдо Бекер..

Така Борусия загуби за първи път през новия сезон, а Унион постигна първата си победа. „Жълто-черните” са пети във временното класиране с актив от 6 точки, а Унион са на десета позиция с актив от 4 точки.