Че футболът е магия, знаят дори децата. Че футболът е повече от една игра, осъзнават вече всички възрастни. Доказателството идва от стадиона на Унион Берлин.

Феновете на отбора, освен че демонстрираха своя „тих бойкот” срещу първия си съперник в Бундеслигата – Ред Бул Лайпциг (0:4), направиха така, че всички да им свалят шапка. По време на срещата от първия кръг на немския шампионат, на трибуните феновете издигнаха големи снимки на своите починали близки, които не доживяха да видят любимия си тим в елита.

Привържениците издигнаха ликовете на отишлите си от този свят фенове, като преди това платиха билети на клуба, за да бъдат отпечатани снимките в подходящия формат.

И те сякаш също присъстваха на дебютния мач на Унион Берлин в Първа Бундеслига. Отборът е 56-ият тим, който записва участие в елита на Германия.

Домакините дори включиха в бройката на присъстващите на стадиона и починалите фенове, ето защо според официалните списъци е имало 22 467 зрители, въпреки че вместимостта е само за 22 012 души.