Отборът на РБ Лайпциг разгроми състава на Унион Берлин с 4:0 в официалния дебют на Юлиян Нагелсман начело на отбора. Това също така беше и първи мач за Унион след завръщането им в елита на германския футбол. Головете за „биковете“ отбелязаха Марсел Халстенберг, Марсел Забицер, Тимо Вернер и Кристофър Нкунку.

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за състава на Лайпциг. В 16-та минута, след комбинация по десния фланг, Марсел Сабицер успя да обърне към лявата страна на терена, където беше намерен Марсел Халстенберг, който завъртя топката в долния ляв ъгъл на стража на Унион.

Преднината на отбора на Нагелсман беше удвоен само 15 минути по-късно. Двамата съименници този път обърнаха ролите си, като Забицер получи чудесно центриране от Халстенберг около границата на наказателното поле, където австриецът беше безпощаден със завършващия си шут.

Интригата окончателно беше убита в 42-та минута. Атакуващият халф Забицер продължи с феноменалното си представяне, като този път изведе нападателя Тимо Вернер в чиста позиция и звездата на Лайпциг не сбърка за 3:0.

Последният гол в двубоя падна 69-та минута. Забицер отново беше в основата на попадението, записвайки трета асистенция, заедно с гола си. Австриецът беше намерен на задната греда, след което свали топката за нахлуващия от задна позиция Кристофър Нкунку, който от броени метри нямаше как да сбърка за крайното 4:0.