Битката за място в Европа през следващия сезон от Бундеслигата се разширява все повече. Вече и десетата позиция е в близост до квотите за Лига Европа през следващата кампания, след като там се настани и Вердер с достатъчно близък актив до Топ 6. 

Това стана след повече от убедителния успех на "бременските музиканти" над гостите от Аугсбург. Препълнените трибуни на "Везерщадион" видяха изразителен успех на любимците си с 4:0, а той беше решен на практика още преди почивката. 

Милот Рашица на два пъти и Йоханес Егещайн бяха точни преди почивката, за да оформят класиката, а в края и Кевин Мохвалд се разписа, за да сложи точка на спора и да оформи погрома за съперника от провинция Бавария. 

Вердер наложи надмощие от първата минута и се хвърли напред. И това се отплати с ранен гол. По-малко от 300 секунди от началото на мача домакините вече водеха, след като Дейви Клаасен пусна дълбок пас за Милот Рашица, той се подигра със защитата на съперника и с мощен удар преодоля вратаря за 1:0. 

Това обаче не спря домакините, те продължиха да атакуват и имаха нов шанс чрез Теодор Гебре-Селасие в 12-та минута, но ударът му с глава след пряк свободен удар не намери очертанията на вратата с няколко сантиметра. 

Рийс Оксфорд пропусна за Аугсбург в 24-та минута, а малко след това всичко свърши за отбора му. Първо в 27-та минута Йоханес Егещайн удвои, след като беше най-съобразителен при едно разбъркване след свободен удар и с удар от дистанция направи 2:0. 

В следващата атака резултатът стана класически. Тогава пак Дейви Клаасен пусна дълъг пас за Рашица, той пак се подигра с прекия си пазач и с удар от границата на наказателното поле, чийто фалц постоянно бягаше на вратаря, направи резултата 3:0. 

Това трябваше да реши интригата в мача, но все пак Аугсбург показа зъби. Малко преди почивката Михаел Грегорич беше изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее с изстрела си и така полувремето приключи при резултат 3:0 за домакините. 

Малко след почивката Макс Крузе не успя да учетвори преднината на тима си, като от изгодна позиция стреля над гредата и това сякаш поуспокои развитието на мача. Но четвърто попадение все пак падна. И то беше в 83-та минута. 

Тогава Кевин Мохвалд с мощен удар от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл и направи резултата 4:0, с което беше оформено всичко в мача. Така Вердер събра 30 точки на десетата позиция и е само на три от Топ 6. Аугсбург е точно над чертата с 18 точки, а под нея е Щутгарт с 15.