Елитният Аугсбург се измъкна по терлици за Купата на Германия и се класира за четвъртфиналите, след като спечели с 1:0 при гостуването си на Холщайн Кийл.

Домакините имаха надмощие през по-голямата част от мача, но не успяха да реализират създадените положения пред вратата на Грегор Кобел.

В 7-та минута Окугава отправи опасен удар, но Кобел спаси. Минута по-късно домакините разгърнаха страхотна контраатака, при която последва центриране в наказателното поле на Аугсбург, но Рийс Оксфорд успя да изчисти топката.

Кингсли Шиндлер бе изведен сам срещу Грегор Кобнел в 35-та минута и го преодоля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Аугсбург.

Яни-Лука Сера бе изведен сам срещу Кобел в 40-та минута, но вратарят спаси удара му.

Пред Кингсли Шиндлер се откри нова страхотна възможност в 43-та минута, но ударът му не порази целта.

Александър Мюлинг излезе сам срещу вратаря Грегор Кобел в 44-та минута и стреля, но встрани от десния стълб.

Домакините направиха нов много сериозен пропуск в 52-та минута, когато Меферт проби и подаде към Яни-Лука Сера, който бе оставен непокрит и от чиста позиция стреля над напречната греда в аут.

Холщайн изпусна страхотна възможност да поведе в резултата в 54-та минута. Шиндлер изведе Окугава сам на празна врата, но японецът стреля в аут.

Дем отправи опасен удар от фаул в 76-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Кобел.

Аугсбург поведе в 85-та минута, когато Михаил Грегорич бе изведен сам срещу Кронхьолм и вкара, въпреки че вратарят докосна топката.

Холщайн можеше да изравни резултата дълбоко в добавеното време на срещата, когато Джае-Сун Лий направи непростим пропуск.

Така Аугсбург се класира за четвъртфиналите на Купата на Германия.