Пиер-Емерик Обамеянг сътвори собствено шоу и почти сам донесе победата на своя Борусия Дортмунд с 5:2 в гостуването на Хамбургер ШФ от 10-ия кръг на Бундеслигата.

През седмицата габонецът бе оставен извън групата на „жълто-черните“ за мача със Спортинг в Шампионската лига (1:0) поради неспазване на режима. В Хамбург обаче голаджията отговори по най-добрия възможен начин – с 4 гола и асистенция за внушителния успех.

Всичко започна още в 4-ата минута, когато след удар на Емре Мор, отбитата от Рене Адлер топка се озова на крака на Обамеянг, който нямаше проблеми да я вкара.

Не по-трудна бе задачата на габонеца и в 23-ата минута, когато след грешка в отбраната на съперника, Емре Мор напредна необезпокояван и подаде към нападателя, за когото остана да чукне в опразнената врата.

В 27-ата минута Оба вече бе оформил своя хеттрик. Защитата на ХШФ отново действа лошо след избита с глава топка от Марк Бартра. Габонецът използва бързината си, за да изпревари футболистите в бяло и с удар покрай Адлер вкара за 3:0.

3 минути след подновяването на играта през втората част нов чудесен изстрел значеше четвърти гол за Обамеянг.

Николай Мюлер върна един гол за домакините с удар от границата на наказателното поле, а в 76-ата минута Обамеянг се записа и с асистенция към резервата Усман Дембеле, реализирал с прецизен изстрел в долния ляв ъгъл. Мюлер с втория си гол в мача оформи крайното 2:5 в 81-ата минута.

В класирането Борусия е на пето място с 18 точки, а Хамбургер ШФ продължава мъката си. Тимът е последен с едва 2 точки и след 10 кръга още няма победа.

В другите мачове по същото време:

Байер Леверкузен - Дармщад 3:2

Байерн - Хофенхайм 1:1

Фрайбург - Волфсбург 0:3

Инголщад - Аугсбург 0:2