Дори Байерн Мюнхен не успя да победи Хофенхайм в Бундеслигата! Дербито на 10-ия кръг в Бундеслигата, играно на „Алианц Арена“, завърши 1:1 като по този начин Хофе продължава да няма нито една загуба от началото на сезона. Това се отнася и за баварците, но след пропуснатите точки те дават шанс на РБ Лайпциг да ги настигне на върха в класирането при победа над Майнц в неделя.

В Мюнхен баварците имаха преимущество над своя съперник в по-големи части от двубоя, но воденият от 29-годишният Юлиан Нагелсман тим демонстрира чудесна игра в отбрана и отлично затваряне на пространствата, с което затрудни максимално Байерн.

За успешния двубой на Хофе помогна много и фактът, че именно гостите успяха да открият резултата. Това се случи в 16-ата минута след прекрасно изпълнение на Карим Демирбей. Той получи пас отляво от Надием Амири и с великолепен удар в горния десен ъгъл на вратата не остави шансове на Мануел Нойер.

Байерн успя да изравни в 34-ата минута, в която Ариен Робен продължи топката към Дъглас Коста, а той на свой ред я отправи в наказателното поле към Роберт Левандовски. В опита си да изчисти обаче Стивън Цубер си отбеляза автогол.

През второто полувреме домакините увеличиха натиска си, но така и не успяха да стигнат до гол. В последните минути вратата на Хофенхайм бе подложена на истински обстрел. В 87-ата минута Томас Мюлер върна хитро към Матс Хумелс, чийто удар срещна гредата. В добавеното време пък изключителен шанс за попадение имаше самият Мюлер след пас на Дейвид Алаба, но от удобна позиция германският национал също удари гредата.

Така в класирането Байерн остава лидер с 24 точки, на 3 зад Лайпциг, който е и с мач по-малко. Хофенхайм е трети с 20 точки, колкото има и четвъртият Херта.

Резултатите в останалите мачове:

Байер Леверкузен – Дармщад 3:2

Фрайбург – Волфсбург 0:3

Хамбургер ШФ – Борусия Дортмунд 2:5

Инголщад – Аугсбург 0:2